Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

13 Iulie 2020
Vizualizari: 840
Comentează add

Măsura de izolare a provinciei Lérida, unde sunt peste 1.500 de cazuri de COVID-19, este pusă sub întrebării după ce o instanță din oraș a refuzat să ratifice hotărârea Guvernului.

Măsura de izolare a provinciei Lérida, contestată de o instanţă din oraş

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

În Spania un judecător a contestat decizia autorităților din Catalonia de a impune izolare la domiciliu pentru populația din zona orașului Lérida, unde trăiesc și peste 30.000 de români.

Măsura a fost luată după ce în zonă au apărut mai multe focare de COVID-19.

Focarele din Spania sunt cauzate de nerespectarea măsurilor de protecție, cum ar fi purtarea măștilor sau evitarea aglomerărilor.

Spania este una dintre țările europene cel mai sever afectate de pandemie, care a infectat peste un sfert de milion de persoane și a ucis mai mult de 28.000.

Măsura de izolare a provinciei Lérida, unde sunt peste 1.500 de cazuri de COVID-19, este pusă sub întrebării după ce o instanță din oraș a refuzat să ratifice hotărârea Guvernului regional catalan.

Această rezoluție precizează că decizia de a-i obliga pe cei aproape 200.000 de locuitori din zona afectată să rămână acasă și să nu se poată deplasa între localități este competența Guvernului național, care poate institui starea de urgență.

De la Barcelona, reprezentanții Guvernului regional spun că sănătatea este mai importantă decât aspectele juridice și recomandă cetățenilor să rămână la domiciliu, deşi s-a creat o situație incertă.

În alte municipii din Catalonia, cum este L'Hospitalet de Llobregat, din apropierea Barcelonei, locuitorii recunosc că foarte multe persoane nu respectă măsurile de protecție, nu poartă mască, se așează în număr mare la terase, tinerii stau noaptea în parcuri și în piețe în grupuri mari și beau.

Aceeași situație apare în majoritatea localităților spaniole, unde barurile și discotecile sunt închise noaptea, iar terasele au orar limitat.

Potrivit datelor Ministerului spaniol al Sănătății peste o treime din cazuri a apărut la locul de muncă sau în urma celebrării unor evenimente în familie sau între prieteni.

(RS)


Etichete spanialeridaconestatieinstantamascacoronavirus(RS)barcelonacatalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live