Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Mai 2015
Vizualizari: 1265
Comentează add

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu recomandă ca Masterplanul de Transport să fie supus unui proces corespunzător de consultare a tuturor părţilor interesate.

Masterplanul de Transport: Creţu recomandă consultarea părților interesate

radiojurnal

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Foto: Arhiva personală.

Realizator: Arina Petrovici - Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu recomandă ca Masterplanul de Transport să fie supus unui proces corespunzător de consultare a tuturor părţilor interesate din societatea românească. Ea a răspuns astăzi unei scrisori adresate Comisiei Europene de către membrii Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor. 

Reporter: Cerasela Radulescu - Masterplanul de Transport va identifica, printre altele, proiecte de transport din România strâns corelate cu nevoile de dezvoltare economică, dar şi cu priorităţile UE în domeniu, astfel încât autorităţile de la Bucureşti, la fel ca şi instituţiile UE, să poată integra această strategie naţională în context european - afirmă în răspunul său adresat Comisiei pentru transporturi a Camerei Deputaţilor, comisarul pentru politici regionale Corina Creţu. Ea reiterează recomandarea ca Masterplanul de Transport să fie supus unui proces corespunzător de consultare a tuturor părţilor interesate din societatea românească. Corina Creţu subliniază elementul de noutate pe care îl aduce această strategie, dar şi faptul că este o condiţionalitate pentru finanţarea proiectelor de transport din fondurile structurale şi de investiţii europene. Comisarul Corina Creţu aminteşte că serviciile Comisiei din cadrul Direcţiei de Politică Regională din subordinea sa au consiliat autorităţile române pe tot parcursul elaborării lui, exprimându-şi punctul de vedere în momente cheie ale realizării acestui document.


Etichete Comisarul european pentru politici regionale Corina CreţuMasterplanul de Transport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live