Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2016
Vizualizari: 917
Comentează add

Varianta finală a planului general de transport va ajunge pentru dezbatere în Parlament în luna mai.

Master Planul de Transport, dezbătut în Parlament în luna mai

radiojurnal

Ministrul transporturilor, Dan Costescu Foto: gov.ro.

Varianta finală a planului general de transport va ajunge pentru dezbatere în Parlament în luna mai, după ce vor fi finalizate discuţiile cu experţii Comisiei Europene - a anunţat astăzi ministrul de resort, Dan Costescu, în faţa membrilor Comisiilor reunite de transport.

El a spus că rămân prioritare proiectele de infrastructură din centrul şi vestul ţării, însă autorităţile vor lua în calcul şi coridoare de transport din est.

Dan Costescu: "Am pledat de nenumărate ori pentru menţinerea şi respectarea acestui masterplan, odată aprobat. În acelaşi timp, apare un pol economic nou. Trebuie să fim pregătiţi să-l preluăm. Apare o situaţie nouă geostrategică şi iată că se întâmplă la estul ţării. Apar, de exemplu, situaţii, cum este acum deschiderea dinspre China, în zona Caspică şi a Mării Negre, unde se prefigurează un nou coridor european. Este foarte important şi este şansa României de a prelua acest flux de mărfuri dinspre China către Europa".

Potrivit reporterului nostru, Alexandru Lancuzov, directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, Cătălin Homor, a precizat că până la sfârşitul anului se va circula pe cele trei loturi ale Autostrăzii Lugoj-Deva, cu o deviere pe Drumul Naţional 7.

Lucrările sunt în întârziere, pentru că, la solicitarea Comisiei Europene, trebuie construite nişte tuneluri care să protejeze urşii bruni.


Etichete dan costescuministrul transporturilormasterplanautostrazicnadnrceparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live