Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2019
Vizualizari: 744
Comentează add

De asemenea, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov ar urma să poată intra în capitală numai după achitarea unei viniete.

Maşinile poluante ar putea fi interzise în centrul Bucureştiului

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Maşinile poluante ar putea fi interzise în centrul Bucureştiului, din ianuarie anul viitor, potrivit unui proiect prezentat de primarul general al capitalei, Gabriela Firea şi lansat în dezbatere publică pentru 45 de zile.

De asemenea, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov ar urma să poată intra în capitală numai după achitarea unei viniete.

"Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi zona metropolitană, adică judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în capitală vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă de Bucureşti, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Mă refer - repet - la maşini înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, fireşte, inclusiv Bulgaria. Cât priveşte aceste autoturisme neînmatriculate în Bucureşti sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, acestea nu vor avea acces în centrul capitalei, zonă care este cea mai poluată şi care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătăţii populaţiei", a declarat primarul Gabriela Firea.

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă de 75 de lei pe lună sau 900 de lei pe an, conform popunerilor prezentate astăzi.


Etichete Gabriela Fireaautomașinivignietătaxăpoluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live