Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

26 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1448
Comentează add

Numele Fuleco reprezintă o combinaţie a cuvintelor "fotbal" şi "ecologie", organizatorii afirmând că doresc să încurajeze protejarea mediului înconjurător.

Mascota Cupei Mondiale din 2014 a primit numele Fuleco Mascota Cupei Mondiale din 2014 a primit numele Fuleco - Conține video

ioana-dogaru

Fuleco. Foto: Xinhua.

Mascota Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia a primit numele Fuleco, în urma unei campanii publice de votare, la care au participat milioane de brazilieni, informează fifa.com.

Fuleco este un mamifer tatu în culorile Braziliei, informează Mediafax.

"Campania publică de votare, ce a durat trei luni, susţinută de partenerul FIFA Coca-Cola, s-a bucurat de succes, brazilienii venind în forţă să voteze.

"Peste 48 la sută au votat pentru numele Fuleco, acesta devansând variantele Zuzeco (31 la sută) şi Amijubi (21 la sută)", notează sursa fifa.com.

Denumirea Fuleco a primit peste 1,7 milioane de voturi.

Numele Fuleco reprezintă o combinaţie a cuvintelor "futebol" (fotbal) şi "ecologia" (ecologie), deoarece organizatorii doresc să încurajeze protejarea mediului înconjurător.

Mascota turneului final al Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia este "tatu-bola", un mamifer pe cale de dispariţie care atunci când este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal.


Etichete FulecomascotăfotbalCupa Mondială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live