Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iulie 2020
Vizualizari: 423
Comentează add

La București va fi luată luni, în discuţie impunerea obligaţiei de a se purta mască în Centrul Vechi.

Masca devine obligatorie afară, în condiții nesigure, în mai multe județe

radiojurnal

            Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Evoluţia epidemiei în unele zone alte ţării a determinat deja autorităţile din mai multe judeţe să impună noi restricţii, între acestea, obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani, inclusiv în spaţii deschise sau închiderea teraselor cel mai târziu la ora 23:00.

 

Măsurile sunt, însă, contestate de unii primari şi mai ales de antreprenori, care se plâng că vor ajunge la faliment.

 

O sinteză pe acest subiect a realizat redactorul RRA, Arina Petrovici.


Arina Petrovici: În judeţele Argeş şi Dâmboviţa, de pildă, oamenii vor trebui de mâine se poarte mască de protecţie atât în spaţii închise, cât şi deschise. Măsura este obligatorie pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă. Programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri ori terase se va reduce până la ora 22:00 de luni până vineri şi respectiv la ora 23:00 sâmbăta şi duminica. În acelaşi interval orar se vor putea desfăşura şi diverse evenimente private: nunţi, botezuri ori aniversări, însă participanţii nu vor putea dansa, întrucât nu ar respecta distanţarea fizică. Noile măsuri vin după ce autorităţile au decis săptămâna trecută închiderea târgurilor, a piscinelor şi a ştrandurilor. Restricţii similare intră în vigoare de la 1 august şi în judeţele Braşov, Vâlcea sau Galaţi.

Redactorul RRA, Arina Petrovici mai precizează că viceprimarul Aurelian Bădulescu a afirmat că la Bucureşti, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va lua în discuţie luni impunerea obligaţiei de a se purta mască în Centrul Vechi și că nici primarul Sucevei nu exclude posibilitatea să fie adoptată decizia purtării măştii şi pe stradă.

Nu sunt de acord cu această măsură, primarul Brăilei care consideră că obligativitatea purtării măştii în zone aglomerate ar afecta grav economia, sau cel din Constanţa care crede că astfel va fi afectat turismul.


Etichete argeșdâmbovița1 augustBraşovVâlceaGalaţimasca obligatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live