Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Noiembrie 2019
Vizualizari: 438
Comentează add

Marţi vor fi reluate cercetările în cazul tragediei de la Timişoara, în care, în urma unei acţiuni de deratizare într-un bloc dintr-un complex studenţesc, au murit trei oameni.

Marţi vor fi reluate cercetările în cazul tragediei de la Timişoara

florin-lepadatu

  Foto: Alina Bujancă

Marţi vor fi reluate cercetările în cazul tragediei de la Timişoara, în care, în urma unei acţiuni de deratizare într-un bloc dintr-un complex studenţesc, au murit trei oameni - un bebeluş de 9 zile, un copil de 3 ani şi mama acestuia.

Peste 20 de persoane au rămas, peste noapte, internate în spitalele din oraş, starea lor fiind în general bună.

Corespondenta RRA, Alina Bujancă, ne oferă mai multe informaţii: "Azi-noapte autorităţile au decis să mai evacueze încă un bloc cu 31 de persoane tot din complexul studenţesc după ce au aflat că într-unul dintre apartamente, nelocuit, s-a efectuat o acţiune de deratizare de către aceeaşi firmă.

De asemenea, locatarii blocului cu 200 de apartamente de pe strada Mioriţei şi-au petrecut noaptea la rude sau prieteni, doar patru fiind cazaţi la hotel şi la Mitropolia Banatului.

Tragedia în care şi-au pierdut viaţa doi copii şi o femeie a produs panică în rândul populaţiei, zeci de persoane prezentându-se la spital pentru analize.

"Au murit doi copii, a murit şi mama.

Cum să dai cu deratizare înăuntru, cu copilul, cum?"

Până acum, în urma investigaţiilor şi a probelor chimice prelevate de specialiştii ISU Banat, ajutaţi de colegi din Sibiu, s-a stabilit că intoxicaţiile au fost produse de substanţe neurotoxice provenite cel mai probabil de la acţiunea de deratizare cerută de asociaţia de locatari.

Şeful ISU Banat, Lucian Mihoc: "S-a constatat pe casa scării, între etajul 3 şi 4, prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice.

S-a decis şi în celelalte apartamente, respectiv apartamentele de etajul 4 în care au fost înregistrate şi decesele ulterior, acolo s-a constatat niveluri slabe de substanţe neurotoxice, iar la etajul 3 un nivel mediu al substanţei neurotoxice.

Noi am intervenit operativ pentru ceea ce înseamnă prima cercetare CBRN şi bineînţeles măsurile operative, evacuarea întregului imobil, transportarea tuturor persoanelor către cele două unităţi de primiri-urgenţe, continuare ventilării spaţiilor afectate."

De asemenea, s-au făcut cercetări în alte două locaţii din oraş, un restaurant şi un club, unde aceeaşi firmă a realizat o deratizare, dar nu au fost probleme.

Marţi, Direcţia de Sănătate Publică va continua ancheta privind acest caz, iar poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă."

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timişoara, Florin Crişan, primul apel în legătură cu acest caz s-a înregistrat sâmbătă dimineaţă.

În total, la numărul unic de urgenţă 112 s-au primit 15 apeluri referitoare la această tragedie, în perioada 16 - 18 noiembrie, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.


Etichete Timişoaraderatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live