Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

22 Martie 2014
Vizualizari: 1124
Comentează add

Mai multe sute de persoane au plecat pe jos spre capitala Spaniei încă de la începutul acestei luni, pentru a manifesta împotriva actualei situaţii economice din ţară.

"Marşurile demnităţii" în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Manifestaţii la Madrid. Foto: Arhivă/Annamaria Damian.

La Madrid, Spania, s-au desfășurat azi "marşurile demnităţii", formate din sute de persoane care au plecat spre capitală pe jos la începutul acestei luni pentru a manifesta împotriva actualei situaţii economice din ţară.

Plecaţi din toate regiunile ţării, protestatarii au transmis mesajul lor de indignare faţă de reducerile de buget din sănătate şi educaţie şi faţă de creşterea şomajului.

Principalele motive ale protestului alcătuiesc şi manifestul pentru aceste marşuri ale demnităţii care s--au încheiat cu un miting în centrul Madridului.

Marşurile au fost încurajate cu declaraţii din partea mai multor lideri ai opoziţiei parlamentare.

Pe de altă parte, oficialii din Madrid cred că această mişcare este ilegală şi liderul guvernului regional, Ignacio Gonzalez, a făcut chiar referiri la organizaţia extremistă Zori Aurii din Grecia, deoarece protestatarii ar incita la rebeliune împotriva Constituţiei şi nu ar respecta statul de drept şi democraţia.

Autorităţile au pregătit un dispozitiv de 1700 de agenţi gata să intervină în cazul în care grupuri violente întrerup manifestaţia paşnică.

Poliţia s-a aşteptat la incidente pe baza informaţiilor care au circulat pe reţelele de socializare. Acestea au devenit modalitatea cea mai frecventă de convocare a protestelor.


Etichete SpaniaMadridprotestemanifestațiișomajeconomieZori AuriiIgnacio Gonzales

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live