Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

17 Aprilie 2016
Vizualizari: 808
Comentează add

Mii de oameni au ieşit în stradă şi şi-au arătat susţinerea faţă de părinţii cărora autorităţile norvegiene le-au luat copiii la finalul anului trecut.

Marşuri de solidaritate faţă de familia Bodnariu, în ţară şi în străinătate

nicoleta-turcu

Marș de susținere în București. Foto: Marilena Frâncu.

În Bucureşti, Cluj, Timişoara şi în alte oraşe din ţară, dar şi din străinătate au fost marşuri de solidaritate ieri, faţă de familia Bodnariu.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi şi-au arătat susţinerea faţă de părinţii cărora autorităţile norvegiene le-au luat copiii la finalul anului trecut.

Participanţii la miting sunt de părere că statul român ar trebui să se implice mai mult în acest caz, astfel încât cei mici să se întoarcă lângă părinţii lor.

Între timp, soţii Bodnariu îşi continuă lupta pentru recâştigarea custodiei copiilor, după ce, recent, cel mai mic dintre ei a revenit în familie, în urma unei decizii judecătoreşti.

Ceilalţi patru sunt în continuare plasaţi în alte familii.

La acţiunea de susţinere din Piaţa Victoriei din Capitală a fost şi reporterul nostru, Marilena Frâncu - ea a stat de vorbă cu câţiva dintre participanţi.

Participant-: Vrem să fim alături de ei şi credem că se va face dreptate.

Participant-: Am venit aici dintr-o mare simpatie face de această familie greu încercată, cărora li s-au luat cinci copii. Este de neexplicat, este o durere imensă ca nişte părinţi să rămână fără copii.

Participant-: Eu, personal, am venit ca să susţin cauzele familiilor cărora li s-au confiscat copiii, nu doar ai familiei Bodnariu.

Şi români stabiliţi în mai multe ţări europene au participat, ieri, la marşuri de susţinere a familiei Bodnariu.

În Olanda, zeci de persoane au fost ieri în faţa Ambasadei Norvegiei din Haga.

Acestea şi-au arătat solidaritatea faţă de cei doi părinţi, dar au şi criticat practicile autorităţilor de protecţie a copilului din Norvegia, după cum ne-a transmis Claudia Marcu.

Acţiuni similare au fost şi în Italia - acestea au avut loc în faţa Ambasadei Norvegiei de la Roma şi a consulatelor din Milano şi Bologna.

Corespondenta noastră, Elena Postelnicu a preluat câteva dintre mesajele participanţilor la mitingul de la Roma.

Participant-: Am venit aici pentru că ceea ce se întâmplă în Norvegia este o acţiune directă împotriva familiei. Considerăm că orice cetăţean român, oriunde ar fi el în lume, are dreptul, pe care îl are orice părinte, să îşi crească copiii, să îşi educe copiii.

Participant-: Sunt o mamă şi susţin cauza familiei Bodnariu. Îmi doresc ca aceşti copii să vină cât mai repede în familia lor.

Cei cinci copii ai familiei Bodnariu au fost luaţi de la părinţi de către autorităţile norvegiene, după ce două dintre fiicele soţilor ar fi spus la şcoală că primesc acasă corecţii fizice.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.


Etichete Marşuri de solidaritatefamilia Bodnariuprotectia copiluluibucuresticlujtimisoaraolanda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live