Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2017
Vizualizari: 634
Comentează add

Reformator democrat, viceprim-ministru în timpul preşedinţiei lui Boris Elţîn, Boris Nemţov a fost un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin.

Marş la Moscova, în amintirea liderului asasinat al opoziţiei, Boris Nemţov

radiojurnal

Boris Nemţov, unul dintre liderii proeminenţi ai opoziţiei din Rusia. Foto: Arhiva/Reuters.

Mii de persoane au participat astăzi la un marş în capitala rusă Moscova, în amintirea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov, care a fost împuşcat mortal pe un pod situat în apropierea Kremlinului - ne-a transmis corespondentul nostru Alexandru Beleavschi.

Reformator democrat, viceprim-ministru în timpul preşedinţiei lui Boris Elţîn, Boris Nemţov a fost un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin.

Cinci ceceni au fost judecaţi, în octombrie anul trecut, pentru moartea acestuia. Toţi au respins acuzaţiile formulate împotriva lor, iar rudele lui Boris Nemţov se tem că oricine ar fi comandat asasinarea lui nu va fi găsit niciodată.

Opozantul rus a fost împuşcat în spate în timp ce se îndrepta noaptea spre casă, după ce fusese la un restaurant împreună cu o prietenă ucraineană.

El îl acuzase pe preşedintele Vladimir Putin că a lansat un război ilegal cu Ucraina, ceea ce a generat sancţiuni occidenale şi o criză economică - precizează BBC.


Etichete NoscovaBoris Nemțov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live