Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Aprilie 2022
Vizualizari: 360
Comentează add

Forţele navale ucrainene din Mariupol au declarat că au rămas fără muniţie şi au avertizat că ar putea fi "ultima bătălie" pentru ei.

"Mariupol a fost ars din temelii de trupele ruse"

sergiu-stet

  Cartierul industrial Primorski din vestul oraşului Mariupol, sub loviturile artileriei ruseşti, 12 martie 2022.     Foto: AFP / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut luni, 11 aprilie, un discurs virtual în faţa Parlamentului Coreei de Sud, în care a subliniat că asedierea de către trupele ruse a oraşului-port Mariupol a distrus complet oraşul "şi se pare că a provocat moartea a zeci de mii de rezidenţi", transmite BBC.
 
Preşedintele Zelenski a spus că "Mariupol a fost ars din temelii", iar dacă se va confirma că zeci de mii de civili au fost ucişi, ar însemna cel mai mare număr de morţi într-o singură zonă din Ucraina.
 
Forţele navale ucrainene din Mariupol au declarat că au rămas fără muniţie şi au avertizat că ar putea fi "ultima bătălie" pentru ei, pentru că va fi "moarte pentru unii şi captivitate pentru restul".
 
Oraşul Mariupol face parte din cele nouă zone unde au fost stabilite coridoare umanitare, deşi autorităţile ucrainene susţin că trupele ruse încetinesc evacuările. Între timp, cresc temerile faţă de o nouă ofensivă agresivă a forţelor ruse în estul Ucrainei, iar relatările din Belarus sugerează că se fac mişcări semnificative de tancuri şi sisteme de apărare antiaeriene, ceea ce sugerează regruparea şi reîntărirea armatei ruse. 

Etichete Volodimir ZelenskiMariupol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live