Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa până la grila din 2022.

Măriri salariale pentru bugetari

radiojurnal

Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa până la grila din 2022, prevăzută de Legea 53 - a anunţat premierul României.

Nicolae Ciucă spune că documentul, zis "al salarizării unitare", numai unitar nu este. În consecinţă, Ministerul Muncii urmează să finalizeze modificarea lui pentru a elimina inechităţile, iar acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Legea pensiilor.


Nicolae Ciucă: În momentul de față, așa cum ne-am angajat, Legea 153 tocmai a reușit prin modificările de-a lungul timpului, de la intrarea în vigoare până acum, să producă o serie întreagă de inechități și numai unitară nu mai este. Și am stabilit ca măsura pe care o vom lua la nivelul Guvernului - să aplicăm acel 1/4 din diferența pe 153 la toată lumea, fără niciun fel de discriminare.


Realizator: Cu două zile în urmă, Guvernul retrăgea o ordonanţă care urma să majoreze salariile tuturor bugetarilor, pentru că actul normativ - care prevedea şi sporuri suplimentare pentru anumite categorii - a provocat nemulţumirea celor care nu primeau aceste beneficii.


Etichete mariri salarialebugetarinicolae ciucacoalitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live