Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

11 Mai 2018
Vizualizari: 700
Comentează add

Zona euro are nevoie de un nou "instrument fiscal", comun, dacă vrea să se asigure că statele membre nu se dezintegrează din cauza unui şoc economic, a afirmat astăzi Mario Draghi.

Mario Draghi: Zona euro are nevoie de un nou "instrument fiscal"

radu-dobritoiu

Zona euro are nevoie de un nou "instrument fiscal", comun, dacă vrea să se asigure că statele membre nu se dezintegrează din cauza unui şoc economic, a afirmat astăzi preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, transmit Reuters şi Financial Times.

"Avem nevoie de un instrument fiscal suplimentar pentru a menţine convergenţa în timpul şocurilor puternice, fără a supra-împovăra politica monetară. Obiectivul este de a furniza stabilitate suplimentară şi restabilirea încrederii în politicile naţionale", a declarat şeful BCE într-un discurs rostit la Florenţa.

Liderii UE urmează să se întâlnească luna viitoare şi ar urma să discute despre unele probleme care provoacă disensiuni, cum ar fi un mecanism de protecţie care să furnizeze numerar băncilor care sunt închise.

Mario Draghi sprijină aceste demers şi chiar mai mult, solicitând un instrument sprijinit de guverne care să ajute ţările mai slabe, dacă sunt supra-penalizate de investitori în timpul crizei datoriilor.


Etichete Mario DraghiZona EuroBCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live