Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

24 Martie 2017
Vizualizari: 627
Comentează add

Candidata de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, se întâlneşte la Moscova cu oficiali de rang înalt ai Rusiei.

Marine Le Pen efectuează o vizită la Moscova

rador

 Marinne Le Pen         Foto: www.marine2017.fr.

Candidata de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, este aşteptată vineri, 24 martie, la Moscova, unde are programate întâlniri cu înalţi oficiali ruşi, între care preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin şi cel al Comisiei pentru Afaceri Externe Leonid Sluţki.

Acesta din urmă a declarat că discuţiile vor aborda în principal lupta împotriva terorismului şi relaţiile franco-ruse.

Agenţia France Presse aminteşte că lidera Frontului Naţional francez Marine le Pen susţine apropierea Europei de Rusia şi a aprobat inclusiv anexarea Crimeii de către Moscova, în anul 2014.

Lidera Fontului Naţional Francez a vizitat de mai multe ori capitala rusă, presa de stat de la Moscova îi este foarte favorabilă, iar în anul 2014 a beneficiat chiar de un împrumut pentru partidul său din partea unei bănci ruseşti.

France Presse notează că vizita de vineri, 24 martie, are loc cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale franceze şi în contextul în care Rusia este acuzată că urmăreşte sprijinirea candidaţilor eurosceptici şi populişti la alegerile europene.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a estimat ieri că doamna Le Pen nu este "populistă", ci mai degrabă "realistă" şi "antiglobalistă".


Etichete Viaceslav VolodinLeonid SluţkiMarine Le PenCrimeea. baniîmprumut bancarVladimir putinpopulism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live