Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Martie 2017
Vizualizari: 595
Comentează add

Preşedintele Rusiei a spus că nu doreşte să se amestece în campania prezidenţială din Franţa, dar îşi rezerva dreptul de a avea contacte cu reprezentanţii tuturor forţelor politice

Marine Le Pen a fost primită la Kremlin de Vladimir Putin

alexandru-beleavski-moscova

  Kremlin Foto : arhivă

La Moscova, candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, se pronunţă pentru o cooperare mai strânsă între ţara sa şi Rusia în lupta împotriva terorismului.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi, transmite că preşedintele Vladimir Putin a primit-o la Kremlin pe lidera formaţunii de dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, unul din favoriţii alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc luna viitoare în Franţa.

Marine Le Pen se află la Moscova la invitaţia Dumei de Stat, întâlnirea cu liderul rus, care nu figura în programul iniţial, fiind anunţată după ce a avut loc. Menţionând importanţa foarte mare pe care Rusia o acordă relaţiilor cu Franta, preşedintele Vladimir Putin a subliniat că Moscova nu doreşte să se amestece sub nicio formă în campania prezidenţială din această ţară, dar îşi rezerva dreptul de a avea contacte cu reprezentanţii tuturor forţelor politice franceze.

Totodată, liderul de la Kremlin a ţinut să aprecieze că Marine Le Pen este reprezentanta unui spectru care se dezvoltă rapid, al forţelor politice europene. Partea accesibilă presei a discuţiei a fost consacrată combaterii terorismului internaţional, Vladimir Putin şi Marine Le Pen susţinând unirea eforturilor internaţionale în această luptă.

Preşedintele Putin a spus că Rusia a fost în repetate rânduri ţinta atentatelor teroriste, amintind şi atacul de astăzi asupra unei unităţi a Gărzii Naţionale din cecenia, în care au murit 6 militari.

Marine Le Pen a declarat că Franţa şi Rusia sunt două state care luptă în mod real împotriva terorismului şi că întâlnirea sa cu preşedintele Putin este importantă în contextul gravelor ameninţări teroriste la adresa tuturor.


Etichete Marine Le PenVladimir Putinîntâlnire la Moscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live