Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

9 Ianuarie 2021
Vizualizari: 344
Comentează add

MAE: Marinarul român răpit de pe nava Agisilaos, pe 29 noiembrie, în largul portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat şi urmează să fie repatriat zilele următoare.

Marinarul român răpit în Togo "a fost eliberat şi urmează să fie repatriat"

razvan-stancu

Portul Lome din Republica Togo. Captură Foto: google maps.

Marinarul român răpit de pe nava Agisilaos, pe 29 noiembrie, în largul portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat şi urmează să fie repatriat zilele următoare, a anunţat astăzi Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali, a precizat MAE într-un comunicat.


"Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară", a adăugat comunicatul MAE.

Pe 30 noiembrie MAE informa că ministrul Bogdan Aurescu, a convocat în regim de urgență celula de criză interinstituțională cu privire la un incident produs la 29 noiembrie în zona Portului Lomé, Republica Togo,  care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care și un cetățean român.

Comunicatul MAE, integral:

"În continuarea informațiilor comunicate cu referire la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lome (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetățean român, membru al echipajului navei menționate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituțională convocată imediat după incident din dispoziția ministrului afacerilor externe informează că cetățeanul român a fost eliberat și urmează să fie repatriat în zilele următoare.

Pentru soluționarea situației cetățeanului român, Celula de criză interinstituțională a întreprins, de la convocarea acesteia și până la eliberarea cetățeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare și cu parteneri internaționali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităților specifice în vederea revenirii cetățeanului român, în siguranță, în țară".

(RS)


Etichete marinar rapittogoromaniamaeagisilaos(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live