Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 248
Comentează add

Potrivit unui comunicat, din totalul navigatorilor maritimi români aproximativ 7.000 sunt în prezent în țară, iar peste 70% dintre aceștia doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Marinarii doresc să fie incluși în etapa a doua de vaccinare anti-COVID

florin-lepadatu

 Constanța. Foto: Arhivă/ Petruț Hîrțescu

Marinarii doresc să fie incluși și ei în etapa a doua de imunizare.
 
Sindicatul Liber al Navigatorilor a solicitat ieri acest lucru, invocând faptul că ei sunt desemnați prin lege ca personal esențial în transportul internațional.
 
Potrivit unui comunicat, din totalul navigatorilor maritimi români aproximativ 7.000 sunt în prezent în țară, iar peste 70% dintre aceștia doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. În județul Constanța vor fi amenajate 18 centre de vaccinare anti-COVID, după cum relatează corespondentul RRA, Sorin Cealera:
 
Reporter: Echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică vor merge în centrele pentru vârstnici pentru a imuniza persoanele care și-au exprimat intenția de a se vaccina. Până acum, în faza întâi, dedicată personalului medical, în județul Constanța s-au imunizat aproape 5.000 de persoane.
 
De luni, în cele 18 centre de la nivelul județului, amenajate sau în curs de amenajare, va începe imunizarea persoanelor de peste 65 de ani și cu boli cronice, dar și a celor care lucrează în domenii esențiale.
 
Potrivit prefecturii, echipele STS s-au deplasat deja în teren la centrele respective, pentru instalarea tabletelor și a cititoarelor de cărți de identitate.
 
În municipiul Constanța, unde vor exista două mari centre, la pavilionul expozițional și spitalul militar mobil de pe stadionul "Portul", Comitetul Local pentru Situații de Urgență a hotărât ca transportul persoanelor nedeplasabile către și de la centru de vaccinare să fie asigurat prin serviciul 'Ability Taxi'.
 
În prezent, acesta oferă transport gratuit cu o mașină special adaptată persoanelor cu dizabilități, care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța.
 
Programarea transportului pentru vaccinare se va face telefonic la dispeceratul 'Ability Taxi' de luni până joi, între orele 8:00 și 16:30, și vineri între orele 8:00 și 14:00.
 

Etichete marinarivaccinarevaccincovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live