Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

30 August 2012
Vizualizari: 1848
Comentează add

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a apreciat, într-un interviu pentru Euronews, că situaţia politică din ultimele luni din România a produs o mare îngrijorare.

Marile probleme din România "au fost rezolvate pentru moment"

constanta-comanici

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding. Foto: Reuters.

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, crede că pentru moment marile probleme din România au fost rezolvate, deşi situaţia nu este perfectă.

Într-un interviu acordat postului Euronews, Viviane Reding a precizat că situaţia politică din ultimele luni din România a produs o mare îngrijorare.

Comisarul european pentru justiţie a afirmat că decizia Curţii Constituţionale s-a aplicat în cazul referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, şi că în prezent există un prim-ministru al unui guvern ales, care trebuie să îşi joace rolul care presupune această funcţie.

Comisarul european a mai spus că democraţia este un bun care trebuie conservat, că Europa are nevoie de instanţe independente şi că nimeni nu poate demonta Curţile Constituţionale şi că trebuie sa respectăm ceea ce spun aceste instanţe.

Întrebată dacă ea crede că integrarea ţărilor precum România în Uniunea Europeană este o greşeală, Viviane Reding a spus că europenii au luat o decizie istorică şi că multe state din ceea ce consideră vechea Europă au învăţat decenii de-a rândul să înveţe cum funcţionează democraţia, însă cei nou-veniţi au învăţat cum se face asta în doar câţiva ani.

Ea a subliniat că noile democraţii trebuie ajutate, să li se acorde o şansă.


Etichete Viviane RedingTraian Băsescudemocraţiedemitere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live