Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

23 Noiembrie 2021
Vizualizari: 249
Comentează add

Cele mai mari 13 companii IT străine sunt obligate să deschidă filiale în Rusia, de la 1 ianuarie, pentru a putea fi supuse efectiv legislaţiei ruse.

Marile companii IT străine sunt obligate să deschidă filiale în Rusia

alexandru-beleavski

  Foto: Arhivă.

Cele mai mari 13 companii IT străine sunt obligate să deschidă filiale în Rusia, de la 1 ianuarie, pentru a putea fi supuse efectiv legislaţiei ruse. Conform experţilor, citaţi, azi, de cotidianul "Kommersant", legea va fi greu de aplicat, deoarece conţine numeroase neclarităţi.
 
Autoritatea rusă în domeniul comunicaţiilor, Roskomnadzor, a publicat o primă listă de companii IT cu sediul în afara Rusiei, care, conform unei legi, sunt obligate să-şi deschidă, de la 1 ianuarie, reprezentanţe sau filiale în Rusia. Legea se aplică platformelor cu peste 500.000 de utilizatori din Rusia. Pe listă figurează 13 giganţi IT, care controlează 22 de platforme online, între care Google, Apple, Meta - fost Facebook, Telegram, TikTok, Spotify şi altele.
 
Legea prevede şi obligaţia de a restricţiona accesul la informaţii interzise de legislaţia rusă. În caz de neconformare, ea permite interzicerea publicării de materiale publicitare a plăţilor din partea utilizatorilor ruşi, colectării de date personale, blocarea motoarelor de căutare şi încetinirea traficului, mergând până la blocarea totală a platformei.
 
Decizia se înscrie în măsurile autorităţilor ruse de a întări controlul asupra internetului, în special a reţelelor de socializare şi altor platforme online, pentru a le obliga să se conformeze legislaţiei autohtone.

Etichete GoogleAppleMetaRoskomnadzorRusiaIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live