Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Septembrie 2021
Vizualizari: 489
Comentează add

După discuţiile cu CE, 16 companii aeriene au căzut de acord să ramburseze la timp restul sumelor datorate și să îşi informeze mai bine pasagerii cu privire la zborurile anulate.

Marile companii aeriene europene vor rambursa banii pentru cursele anulate

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Mai multe companii aeriene europene au acceptat joi, 30 septembrie, să ramburseze banii datoraţi pasagerilor ale căror zboruri au fost anulate în perioada pandemiei de COVID-19 şi de asemenea s-au angajat să furnizeze mai multe informaţii cu privire la drepturile pasagerilor în viitor, transmite Reuters.
 
După discuţiile cu Comisia Europeană, acest grup de 16 companii aeriene (Aegean Airlines, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Easyjet, Eurowings, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, TAP, Vueling şi Wizz Air) au căzut de acord să ramburseze la timp restul sumelor datorate, să îşi informeze mai bine pasagerii cu privire la zborurile anulate din cauza companiilor şi să ofere vouchere numai când pasagerii optează în mod expres pentru această variantă.
 
"Salut faptul că toate companiile menţionate s-au angajat să rezolve problemele rămase. Acest lucru este crucial pentru restabilirea încrederii pasagerilor. Revenirea sectorului transportului aerian depinde de asta", a declarat comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, scrie Agerpres.
 
Autorităţile naţionale din statele membre UE sunt responsabile pentru punerea în aplicare a legislaţiei UE privind protecţia consumatorilor. Comisia Europeană a subliniat că aceasta este cea mai mare acţiune demarată în istoria e Reţelei de cooperare în materie de protecţie a consumatorului (CPC) şi prima acţiune care a avut la bază o alertă lansată de Comisie.

Etichete bileterambursareAdina VăleanaviațiezborAegean AirlinesAir FranceAlitaliaAustrian AirlinesBritish AirwaysBrussels AirlinesEasyjetEurowingsIberiaKLMLufthansaNorwegianRyanairTAPVuelingWizz Air

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live