Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

11 Februarie 2016
Vizualizari: 706
Comentează add

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, propune cinci acorduri de stat, pentru a evita o alianţă a socialiştilor cu formaţiunea Podemos.

Mariano Rajoy vrea să evite o alianţă a socialiştilor cu Podemos

annamaria-damian-madrid

Premierul spaniol în exerciţiu, Mariano Rajoy (stânga) şi  liderul Ciudadanos, Albert Rivera. Foto: facebook.com/Mariano-Rajoy-Brey.

În Spania, premierul în exerciţiu, Mariano Rajoy, propune cinci acorduri de stat, pentru a evita o alianţă a socialiştilor, care negociază cu toate partidele, cu formaţiunea Podemos.

Această coaliţie ar fi cea mai rea variantă pentru Spania, consideră conservatorul Mariano Rajoy.

Mariano Rajoy a prezentat cinci acorduri de stat, după întâlnirea cu liderul Partidului Ciudadanos, Albert Rivera.

Cele cinci acorduri naţionale pe care le doreşte premierul se referă la creşterea economică, finanţarea regiunilor autonome, întărirea sistemului social, educaţie şi angajamentul pentru menţinerea unităţii ţării şi lupta împotriva terorismului jihadist.

Rajoy a insistat că un guvern în formula propusă de el ar fi bine văzut în Europa, spre deosebire de varianta unui executiv radical al socialiştilor cu Podemos, care ar guverna cu sprijinul partidelor secesioniste.

Aceasta din urmă, spune premierul în funcţie, ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla Spaniei.

Mâine după-amiază, la sediul congresului, Rajoy se întâlneşte cu socialistul Pedro Sánchez, care negociază cu toate forţele politice şi care a prezentat deja un proiect de program de guvernare. 


Etichete Spaniapremierul în exerciţiuMariano Rajoyalianţă de guvernareliderul Partidului CiudadanosAlbert Riveraevitarea unei alianţe a Partidului Socialist cu formaţiunea PodemosPedro Sánchez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live