Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

2 Octombrie 2017
Vizualizari: 828
Comentează add

Premierul Spaniei i-a convocat la discuţii pe preşedinţii partidelor socialist şi Ciudadanos, deschizând astfel o rundă de consultări privind consecinţele referendumului ilegal

Mariano Rajoy se pregăteşte pentru declaraţia de independenţă a Cataloniei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

La Barcelona, liderul guvernului regional solicită retragerea forţelor de ordine din Catalonia, în timp ce la Madrid premierul Mariano Rajoy caută soluţii cu liderii partidelor pentru a vedea în ce fel va răspunde guvernul la o posibilă declaraţie de independenţă a Cataloniei.

Corespondenta RRA în Spania, Anna Maria Damian relatează că şeful guvernului de la Madrid i-a convocat astăzi după-amiază la discuţii pe preşedinţii partidelor socialist şi Ciudadanos, deschizând astfel o rundă de consultări pentru a dezbate consecinţele referendumului catalan.

Mariano Rajoy se aşteaptă la o posibilă declaraţie unilaterală de independenţă a Cataloniei şi se bazează pe sprijinul celor două partide pentru a acţiona împotriva acesteia. De la Barcelorna, Carles Puigdemont ne-a spus astăzi că rezultatele referendumului urmează să fie transmise oficial parlamentului catalan.

Potrivit legii de tranziţie şi fondare a Republicii Catalane, şi ea declarată neconstituţională de Curtea de la Madrid, parlamentul va efectua declaraţia formală de independenţă, va concretiza efectele şi va începe procesul de constituire la 48 de ore după desfăşurarea referendumului.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată astăzi la prânz, liderul catalan a spus că referendumul este valabil şi va avea consecinţe, dar s-a arătat deschis la un dialog cu Spania, pentru a evita o ruptură traumatică.


Etichete Mariano Rajoyguvernul SpanieiCarles Puigdemontparlamentul catalandeclaraţia de independenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live