Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

30 Decembrie 2015
Vizualizari: 647
Comentează add

Liderul conservator consideră că majoritatea spaniolilor au votat Partidul Popular şi deci obligaţia acestuia este să asigure un guvern.

Mariano Rajoy continuă negocierile pentru formarea unui nou cabinet

annamaria-damian-madrid

Mariano Rajoy. Foto: facebook.com/Mariano-Rajoy-Brey.

Mariano Rajoy continuă negocierile pentru formarea unui nou cabinet cu sprijin majoritar.

În Spania, premierul în exerciţiu, Mariano Rajoy, care a pierdut majoritatea absolută la recentele alegeri parlamentare, continuă negocierile pentru formarea unui nou cabinet cu sprijin majoritar, pentru a asigura unitatea ţării şi a continua reformele.  

Liderul conservator consideră că majoritatea spaniolilor au votat Partidul Popular şi deci obligaţia acestuia este să asigure un guvern.  

"Cel mai rezonabil şi ceea ce se potriveşte cel mai bine cu voinţa majoritară a spaniolilor este formarea unui guvern cu amplu sprijin parlamentar, care să fie capabil să guverneze, să poată guverna, care să dea încredere în interior şi în exterior, un aspect fără îndoială foarte important, şi care să dea stabilitate şi siguranţă agenţilor economci şi sociali", a spus Mariano Rajoy. 

Deşi nu a propus public o variantă de guvern de uniune naţională, Rajoy a precizat că dialogul cu socialiştii este dificil, deoarece aceştia s-au poziţionat de la început împotriva învestirii sale.

Nici cu Podemos, a recunoscut premierul, nu există în problemele fundamentale opinii asemănătoare, dar cu formaţiunea Ciudadanos există posibilităţi de colaborare. 

Ieri, Mariano Rajoy a condus ultima şedinţă de guvern din acest an, în care a fost aprobată majorarea salariului minim pe economie cu 1% şi a pensiilor cu 0,25%.


Etichete spanianegocieri guvern in spaniamariano rajoypartidul popular din spaniapodemosciudadanos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live