Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 399
Comentează add

Marea Neagră pare că devine o nouă rută a refugiaţilor şi în ultima perioadă tot mai mulţi încearcă să forţeze frontierele României în drumul lor către ţările mai bogate.

Marea Neagră - o nouă rută a refugiaţilor

radiojurnal

 Arhivă Foto: Poliția de Frontieră.

Marea Neagră pare că devine o nouă rută a refugiaţilor şi în ultima perioadă tot mai mulţi încearcă să forţeze frontierele României în drumul lor către ţările mai bogate de pe continent.

În ultima lună, patru ambarcaţiuni cu sute de migranţi au fost oprite de către autorităţile române. Şi nu este singura cale folosită clandestin mai ales de sirieni şi irakieni. Poliţia de frontieră a făcut publice ieri alte trei noi incidente. Are detalii, în Radiojurnal, Cristina Dumitrescu.

Reporter: Doi sirieni, un bărbat și o femeie de 22, respectiv 20 de ani, au fost depistați de polițiștiide frontieră de la Giurgiu în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși deasupra roții de rezervă a unui camion ce transporta frigidere din Turcia în Cehia. Șoferul, un cetățean turc, a declarat că nu știa de cei doi pasageri clandestini. Cei trei au fost predați poliției de frontieră din Bulgaria, în baza unui acord de readmisie.

În vestul României, 25 de irakieni, toți solicitanți de azil în țara noastră au fost prinși când încercau să iasă ilegal din țară. Alți nouă irakieni au fost prinși la Nădlac împreună cu două călăuze, cetățeni români care acum sunt cercetați pentru trafic de migranți. Cei doi șoferi au declarat că i-au transportat pe cei nouă cetățeni străini până în apropierea frontierei în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 de lei și 150 de euro de persoană.

Poliția de frontieră le recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau frontiera de stat, iar în situația în care le sunt soliciate astfel de servicii de transport să anunțe echipajele poliției de frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop: 021-9590.


Etichete Marea Neagrărutărefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live