Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2021
Vizualizari: 180
Comentează add

În Marea Britanie, autoritățile medicale au decis că vârsta rămâne criteriul care stă la baza campaniei de vaccinare.

Marea Britanie: Vârsta rămâne criteriul principal în campania de vaccinare

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, autoritățile medicale au decis că vârsta rămâne criteriul care stă la baza campaniei de vaccinare.
 
Astfel, următoarea grupă de vaccinare va include persoanele de peste 40 de ani.
 
Sindicatele din poliție și învățământ au reacționat furios la acest anunț, întrucât acestea solicită ca vaccinarea să se facă în funcție de profesie pentru a proteja persoanele cele mai expuse.
 
Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Experţii care sfătuiesc guvernul de la Londra au anunțat că vârsta rămâne criteriul principal în campania de vaccinare și nu profesia.
 
Astfel, următoarea grupă de vârstă care va avea acest la vaccin va fi cea care include persoanele între 40 și 49 de ani. În prezent, în centrul campaniei de vaccinare se află persoanele de peste 50 de ani. prof. /.../ președintele Comisiei Naționale de Vaccinare și Imunizare:
 
Dacă continuăm acest program pe criteriul de vârstă va fi simplu, iar simplitatea este elementul esențial al programului, cu impact asupra vitezei de vaccinare și a succesului programului.
 
Reporter: Sindicatele din învățământ și poliție au criticat sever decizia Comisiei Naționale de Vaccinare și Imunizare. Sindicatele au cerut ca angajații din aceste sectoare, indiferent de vârstă, să aibă prioritate la vaccinare în următoarea etapă a campaniei. Campania de vaccinare Marea Britanie continuă să fie derulată cu succes.
 
Până la sfârșitul zilei de astăzi se așteaptă ca 19 milioane de britanici să fie vaccinați cu prima doză. Autoritățile au promis că până la sfârșitul lunii iulie întreaga populația adultă a țării, estimată la peste 52 de milioane de persoane, va avea opțiunea să se vaccineze împotriva coronavirusului.
 
(PH)

Etichete Marea Britaniecampania de vaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live