Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iulie 2020
Vizualizari: 355
Comentează add

Prima etapă a testării pe oameni, arată că vaccinul oferă imunitate împotriva SARS-CoV-2 şi administrarea lui, nu are efecte secundare majore. Ar putea deveni disponibil la toamnă.

Marea Britanie: vaccin eficient și sigur în studiu la Oxford anti COVID-19

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

Universitatea britanică Oxford a anuţat ieri că vaccinul experimental împotriva noului coronavirus pare să fie eficient şi sigur.

Rezultatele primelor teste clinice pe oameni arată că vaccinul oferă imunitate la SARS-CoV-2. Rezultatele au fost publicate în prestigioasa revistă medicală The Lancet.

Corespondenta RRA, Aura Neag, transmite că veştile de la Oxford sunt încurajatoare.

Aura Neag:Rezultatele primei etape a testelor pe oameni arată că vaccinul este eficient, oferă imunitate împotriva coronavirus şi sigur administrarea lui nu generează efecte sesundare majore. În prima fază, 1.077 de persoane au fost inoculate cu vaccinul experimental. Andrew Pollard de la Universitatea Oxford conduce conduce cercetarea pentru acest vaccin.


Andrew Pollard: Este un moment de cotitură în dezvoltarea vaccinului. În aceste faze de început am văzut un răspuns imunitar puternic şi, chiar mai mult decât atât, sunt exact reacţiile la care speram.
 

Aura Neag:Premierul Boris Johnson a felicitat echipa de la Oxford, dar deocamdată se declară precaut.


Boris Johnson: Este posibil ca vaccinul să vină călare peste deal ca un cavaler, dar în acest moment nu ne putem baza pe el - a spus premierul britanic.

Aura Neag: Testele clinice continuă în Marea Britanie, unde 10.000 de voluntari vor fi injectaţi, de asemenea, în Brazilia, Africa de Sud şi SUA, unde în prezent rata infecţiilor este mare. Vaccinul este deja în producţie la AstraZeneca şi, dacă va fi omologat, există speraanţe că ar putea deveni disponibil în această toamnă.


Etichete Marea Britanieoxfordvaccin eficient și sigurCOVID - 19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live