Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iunie 2020
Vizualizari: 378
Comentează add

Companiile solicită guvernului de mai multă vreme să precizeze ce verificări vamale vor fi în vigoare la sfârşitul acestui an, când perioada de tranziţie se va încheia.

Marea Britanie va introduce treptat controale vamale cu UE din 2021

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Marea Britanie a anunţat vineri, 12 iunie, că va introduce treptat controale de frontieră pentru bunurile din Uniunea Europeană, după încheierea perioadei de tranziţie pentru Brexit, în efortul de a atenua şocul pentru companiile care se confruntă, deja, cu dificultăţi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Reuters amintește că anulând planul iniţial de a impune verificări asupra tuturor produselor importate de Marea Britanie din UE, din ianuarie 2021, guvernul britanic a anunţat că va introduce aceste schimbări în mai multe etape, până pe 1 iulie 2021 oferind firmelor mai mult timp pentru a-şi pune la punct documentele.

Companiile solicită guvernului de mai multă vreme să precizeze ce verificări vamale vor fi în vigoare la sfârşitul acestui an, când perioada de tranziţie se va încheia, ca urmare a părăsirii UE de către Marea Britanie, în ianuarie.

"Anunţul de astăzi este un pas important pentru a pregăti ţara pentru finalul perioadei de tranziţie, însă mai sunt multe de făcut", a declarat ministrul secretar de stat Michael Gove.

Guvernul a precizat că va construi noi dispozitive vamale pentru efectuarea controalelor şi va oferi sprijin porturilor, pentru noua infrastructură. 

 

Etichete BREXITUEcontroalevamăvamalcomerț

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live