Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Iunie 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Marea Britanie va facilita obținerea cetățeniei britanice pentru milioane de locuitori ai Hong Kong-ului.

Marea Britanie va facilita obținerea cetățeniei

florin-lepadatu

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Marea Britanie își va schimba sistemul de imigrație și va facilita obținerea cetățeniei britanice pentru milioane de locuitori ai Hong Kong-ului, în cazul în care China va impune în acest teritoriu o controversată lege a securității.


Corespondenţă de la Londra, reporter Aura Neag - "Într-un articol scris şi publicat de Boris Johnson, în ziarul The Times, el susţine că susține că Marea Britanie nu va avea o altă opțiune decât să creeze o cale spre cetățenie pentru locuitorii din Hong Kong, pentru a păstra legăturile strânse cu fost sa colonie.

Hong Kong a făcut parte din Imperiul Britanic și a fost retrocedat Chinei în 1997, în baza unui tratat internațional prin care China se obliga să respecte drepturile și libertățile democratice în Hong Kong.

O lege a securității naționale adoptate, însă, recent de Parlamentul de la Beijing, dar care nu a intrat încă în vigoare, va da dreptul Chinei să-i aresteze și să-i condamne pe locuitorii din Hong Kong pentru acțiuni de subversiune, subminarea autorității sau amestecul forțelor străine în treburile interne.

Marea Britanie spune că dacă această lege va intra în vigoare, până la 3 milioane de cetățeni din Hong Kong vor putea veni în Regatul Unit cu vize speciale de muncă sau studii, care, în final, vor duce la cetățenie.

Până acum, și guvernele Statelor Unite, Australiei și Canadei, de asemenea, Uniunea Europeană au condamnat în termeni duri noua lege adoptată de China.

În Marea Britanie există mulți parlamentari care au solicitat ca Națiunile Unite să intervină și să numească un trimis special care să monitorizeze respectarea drepturilor omului în Hong Kong."


Etichete londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live