Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELARI PARLAMENTARE Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Martie 2018
Vizualizari: 341
Comentează add

Premierul Marii Britanii a anunţat că 23 de diplomaţi ruşi vor fi expulzaţi ca răspuns la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal. Diplomaţii au o săptămână să părăsească UK.

Marea Britanie va expulza 23 de diplomaţi ruşi

sergiu-stet

 

Marea Britanie a anunţat că va expulza 23 de diplomaţi ruşi în urma scandalului provocat de otrăvirea fostului spion rus, Serghei Skripal, stabilit în Anglia.

Decizia de expulzare a fost anunţată de premierul britanic Theresa May în Parlamentul de la Londra. Theresa May a declarat că diplomaţii au termen de o săptămână să părăsească Marea Britanie.

Moscova a refuzat să se conformeze "ultimatumului" dat de Marea Britanie care a expirat marţi, 13 martie. 

ACTUALIZARE: Vorbind în Parlamentul de la Londra, Theresa May a declarat că Rusia a răspuns "cu satistacţie sarcastică şi sfidare" solicitării guvernului britanic de a da explicaţii. "Va fi prima expulzare majoră din ultimii 30 de ani şi reflectă faptul că nu este prima dată când Rusia a acţionat împotriva ţării noastre. Prin aceste expulzări reducem radical pentru anii care vin capabilităţile serviciului de informaţii rus în Marea Britanie. Dacă vor încerca să le reconstruiască, îi vom împiedica să facă acest lucru", a declarat premierul May în Parlamentul de la Londra.

Theresa May a mai spus că a propus noi sancţiuni împotriva Rusiei, invocând legea Magnitsky adoptată în Statele Unite, şi a promis că va acţiona împotriva a ceea ce a numit "elita rusă coruptă, care nu are loc în Marea Britanie".

Consiliul de Securitate al ONU va convoca o sesiune de urgenţă miercuri, 15 martie, pentru a fi informat cu privire la cazul Skripal.


Etichete Thereza MaydiplomaţiSerghei Skripallegea Magnitsky

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live