Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 141
Comentează add

Ministrul de finanțe din Marea Britanie a anunțat un pachet economic generos, pentru a crea un milion de locuri de muncă pierdute din cauza pandemiei.

Marea Britanie "va crea aproape un milion de noi locuri de muncă"

aura-neag-londra

Ministrul de finanțe din Marea Britanie a anunțat un pachet economic generos, pentru a crea un milion de locuri de muncă pierdute din cauza pandemiei.

El a declarat că Marea Britanie trece prin cea mai profundă criză economică din ultimii 300 de ani. Aura Neag relatează de la Londra:


Reporter: Ministrul de finanțare, Rishi Sunak, a prezentat în detaliu dimensiunea crizei economice fără precedent, cauzată de pandemie. Se așteaptă ca economia britanică să se contracteze cu peste 11 procente în acest an, cea mai severă prăbușire economică din ultimile trei secole. "Criza noastră sanitară nu este încă încheiată, iar criza noastră economică abia a început" - a spus ministrul de finanțe, în Parlamentul de la Londra.


În acest an financiar, Marea Britanie va împrumuta 394 de miliarde de lire, un nivel de îndatorare nemaivăzut pe timp de pace. Din această cauză, vor fi înghețate salariile bugetarilor, cu excepția celor din sănătatea și a celor care au veniturile cele mai mici. Rishi Sunak a avut vești bune și pentru cei care își caută un loc de muncă:


Rishi Sunak: Anunț astăzi un fond de aproape trei miliarde de lire, pentru un program nou pe o durată de trei ani care să ajute aproape un milion de oameni să-și găsească un nou loc de muncă.


Reporter: Se așteaptă ca economia britanică să înceapă să își revină de anul viitor, însă abia în a doua parte a anului 2022 va ajunge la nivelul de dinaintea pandemiei.


Etichete marea britanielocuri de muncapandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live