Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 570
Comentează add

Marea Britanie: Trei categorii de imigranţi

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

   

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor legislative anticipate, premierul britanic Boris Johnson şi-a reafirmat intenţia de a pune capăt libertăţii de mişcare în Regatul Unit şi de a implementa un sistem de imigraţie care să-i favorizeze pe străinii foarte bine pregatiţi în domeniile lor. În schimb, muncitorii necalificaţi vor mai putea fi angajaţi doar pe perioade scurte de timp, fapt ce ar putea afecta companiile care se bazează pe aceasta forţă de muncă, după cum transmite din Londra corespondentul nostru Dan Vasiliu:

Reporter: Premierul britanic, Boris Johnson, a promis să reducă nivelul imigraţiei, dacă Partidul Conservator va câştiga alegerile din 12 decembrie, dar a subliniat că în general nu se opune ideii ca în Regatul Unit să sosească și să lucreze muncitori străini. El a precizat însă că prioritate vor avea imigranții calificați, care pot avea o contribuție reală la dezvoltarea economiei britanice.

Potrivit sistemului propus de conservatori, pe viitor, imigranții ar putea fi împărțiți în trei categorii: cei foarte pregătiți și talentați care vor putea sosi în continuare în Regatul Unit, muncitori calificați care vor putea veni dacă au o ofertă de muncă și muncitori necalificați acceptați doar pentru perioade foarte scurte.

Această propunere a fost însă criticată, deoarece, chiar dacă va reuși să reducă numărul imigranților, va afecta sectoarele economice care se bazează pe muncitorii necalificați sau pe cei care sunt calificați, dar nu la un nivel înalt.

Este un sistem restrictiv și pentru unii angajatori vor apărea probabile dificultăți în a trece de la un sistem în care nu exista birocrație și puteau face angajări rapide la unul în care vor putea angaja doar temporar sau în unele cazuri chiar deloc - e de părere directoarea Centrului pentru Migrație de la Universitatea Oxford, Madeleine Sumption.


Etichete imigranţiMarea BritanieBoris Johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live