Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

13 August 2020
Vizualizari: 246
Comentează add

Marea Britanie și-a revizuit numărul de decese #Covid-19

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

În Anglia, numărul deceselor cauzate de coronavirus a scăzut spectaculos cu peste 5.000 de persoane.
 
Motivul este că guvernul de la Londra a decis să folosească o altă metodă de calcul pentru a contabiliza decesele cauzate de noul coronavirus. 
 
Până acum, orice persoană confirmată cu noul virus, care deceda ulterior, era inclusă în statistică, inclusiv, de exemplu, persoane care au decedat la două luni de la confirmarea infecției într-un accident de mașină. De acum, termenul limită pentru asocierea decesului cu coronavirus este de 28 de zile. 
 
După nouă formulă numărul victimelor scade cu peste 5.000 de persoane. Dacă până acum, numărul oficial al deceselor în Anglia era de 46.706, astăzi numărul oficial este de 41.329. 
 
Opoziția critică strategia premierului Boris Johnson din perioada pandemiei, acuzând guvernul că creează haos. 
 
Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a declarat că maniera de comunicare a guvernului este esențială pentru încrederea oamenilor. 
 
Profesorul David Spiegelhalter, statistician Universitatea Oxford, a declarat la BBC, în această dimineață, că atât de multe cifre creează, fără îndoială, multe confuzie: "Îmi pare rău pentru toată lumea. Eu am făcut o listă cu cel puțin cinci numărători diferite ale victimelor COVID-19 din țară, dar cea veche, folosită de guvern, era ridicolă", spune David Spiegelhalter. 
 
În Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord numărătoarea victimelor COVID-19 s-a făcut diferit, după o metodă asemănătoare cu cea adoptată de acum și în Anglia.

Etichete marea britaniecoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live