Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 194
Comentează add

Marea Britanie, prima țară din lume care a aprobat un vaccin anti-COVID-19

aura-neag-londra

 

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat un vaccin anticoronavirus, pentru a fi utilizat pe scară largă.

Autoritățile medicale britanice au aprobat vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care are o eficiență de 95%. Vaccinarea va începe în câteva zile cu personalul medical.

Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Autoritățile medicale complet independente de guvern au decis că vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech este eficient şi sigur pentru a fi administrat oamenilor pe scară largă.
 
Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze ale vaccinului, suficiente pentru 20 de milioane de locuitori, întrucât vaccinul este administrat în două doze. Vaccinul trebuie păstrat la temperaturi de minus 70, minus 80 de grade Celsius şi din această cauză va putea fi administrat doar în spitale, singurele care au infrastructura necesară. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că vor ajunge în țară 800.000 de doze în câteva zile și vaccinarea va începe imediat cu cadrele medicale.
 
Matt Hancock: Aşteptăm milioane de alte doze ale vaccinului, pentru întreg Regatul Unit, până la sfârșitul acestui an. Nu aș vrea să dau o cifră acum, întrucât depinde de producător.
 
Reporter: Vaccinul firmei americane Pfizer este produs şi în Europa, la o fabrică din Belgia. Marea Britanie are deja centre de testare în masă şi a mobilizat cadrele medicale din sistemul public de sănătate, farmaciștii și medicii veterinari să ajute la campania de vaccinare împotriva coronavirus, care va avea loc în următoarele câteva luni.
 
(PH)

Etichete vaccincovid-19Marea Britanie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live