Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Iunie 2021
Vizualizari: 180
Comentează add

Marea Britanie poartă discuţii pentru noi doze de vaccin AstraZeneca, pentru a combate tulpina beta a coronavirusului.

Marea Britanie poartă discuţii pentru noi doze de vaccin AstraZeneca

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

Marea Britanie poartă discuţii cu Oxford şi AstraZeneca pentru doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 care a fost modificat pentru a combate mai eficient tulpina "beta" a coronavirusului, identificată iniţial în Africa de Sud, şi va finanţa testarea serului.

Marea Britanie şi-a asigurat anterior 100 de milioane de doze de vaccin, iar ministrul sănătăţii a afirmat că dozele suplimentare despre care se discută vor fi modificate pentru a acţiona asupra variantei B.1.351.

Africa de Sud a oprit utilizarea vaccinurilor AstraZeneca în luna februarie, după ce informaţiile au arătat că acesta oferea protecţie minimă împotriva formelor uşoare şi moderată cauzate de varianta dominantă din ţară, cunoscută în prezent ca "beta", potrivit noului sistem de denumire al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Oxford consideră această tulpină a fi principala prioritate pentru creatorii de vaccinuri, iar AstraZeneca şi-a stabilit ca obiectiv dezvoltarea de noi vaccinuri împotriva noilor tulpini până la toamnă.

Marea Britanie s-a angajat să finanţeze testarea noului vaccin modificat, care ar putea fi urmărit rapid prin procesul stabilit în luna martie.

Ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock urmează să găzduiască un summit al grupului G7 la Oxford, în cursul acestei săptămâni, şi îşi va folosi discursul de miercuri pentru a sublinia rolul Marii Britanii în proiectul AstraZeneca.

Hancock va preciza de asemenea că Marea Britanie urmează să atingă punctul de vaccinare a trei sferturi din populaţia adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, a afirmat ministrul sănătăţii, relatează REUTERS citată de RADOR.


Etichete londramarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live