Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

9 Septembrie 2020
Vizualizari: 545
Comentează add

Marea Britanie, noi măsuri anti-Covid

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

Guvernul de la Londra a decis să interzică, începând de luni, adunările cu mai mult de șase persoane, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Vor fi câteva excepții de la această regulă, după cum transmite corespondenta noastră, Aura Neag.


Reporter: De câteva zile, numărul de infecții noi în Marea Britanie trece de 2.000 de cazuri pe zi.

Persoanele infectate sunt în general tinere și cu forme ușoare. Autoritățile se tem însă că numărul infecțiilor va crește exponențial și este doar o chestiune de timp până când persoane în vârstă sau persoane vulnerabile vor fi infectate şi vor ajunge în stare gravă.

Din acest motiv, guvernul a decis să interzică pe termen nelimitat adunările mai mari de șase persoane, cu câteva excepții.


Matt Hancock, ministrul sănătății: Regula este, cu câteva excepții, în școli, la locul de muncă și în cadrul unor evenimente, cum ar fi nunțile sau înmormântările, că nu te poți întâlni în grupuri mai mari de şase persoane.


Reporter: Guvernul de la Londra este adesea acuzat că are o strategie de comunicare confuză, ce a contribuit parțial la explozia de infectări noi.

Ministrul sănătății spune că noua regulă este acum clară și va fi aplicată de poliție care poate da amenzi de la 100 la 3.200 de lire sterline pentru cei care nu o respectă.

Decizia autorităților britanice a fost anunțată în contextul unor veşti mai puțin încurajatoare de la oamenii de știință din Oxford, care lucrează pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19.

Testele clinice avansate au fost suspendate, întrucât unul din voluntarii care a primit vaccinul experimental s-a îmbolnăvit.


Etichete marea britaniecoronaviruscovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live