Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2017
Vizualizari: 899
Comentează add

Premierul Theresa May, a anunţat că mai multe obiective strategice vor fi supravegheate de trupe speciale. Poliţiştii vor fi înlocuiţi de militari înarmaţi.

Marea Britanie: nivelul de ameninţare teroristă la cel mai înalt grad

radiojurnal

   Premierul britanic, Theresa May       Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, nivelul de ameninţare teroristă este la cel mai înalt nivel, ceea ce înseamnă că noi atacuri sunt posibile.

Măsura a fost instituită după atentatul terorist de acum două zile, din oraşul Manchester, de la sfârşitul concertului starului american Ariana Grande.

În urma atacului, 22 de persoane au murit şi 119 au fost rănite. 20 de persoane sunt în stare critică.  

Trupele speciale patrulează pe străzile din Londra, pentru a păzi obiective strategice: Palatul Regal, ambasadele, sediul Parlamentului şi Downing Street 10, reşedinţa primului ministru.

Anunţul a fost făcut de premierul Theresa May.

Theresa May: Ridicarea nivelului de alertă înseamnă că forţele de securitate vor avea la dispoziţie resurse suplimentare pentru a putea să ne asigure securitatea. Poliţiştii vor fi înlocuiţi de militari înarmaţi, fapt care va permite creşterea numărului de patrule în locurile strategice.  

Poliţia britanică investighează o reţea teroristă care l-ar fi ajutat pe autorul atacului, Salman Abedi, un britanic de origine libiană, în vârstă de 22 de ani, să comită atacul.

Cei doi fraţi ai acestuia au fost arestaţi, un frate în Manchester şi celălalt în Tripoli. Şi tatăl lor a fost arestat în Libia, pentru legături teroriste.

Autorul atacului, Salman Abedi, s-a născut şi a crescut în Marea Britanie.

Ministrul britanic de interne a anunţat că Salman Abedi era cunoscut de serviciile de securitate pentru că avusese legături cu gruparea Stat Islamic. 


Etichete Marea Britanieameninţare teroristăcel mai înalt nivelTheresa May

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live