Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 August 2021
Vizualizari: 479
Comentează add

Marea Britanie îşi intensifică operațiunea de evacuare a britanicilor din Afganistan.

Marea Britanie îşi intensifică operațiunea de evacuare din Afganistan

florin-lepadatu

Foto arhivă: MApN

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Marea Britanie, care până acum a evacuat 5.000 de persoane din Kabul, îşi intensifică săptămâna aceasta eforturile și intenționează să scoată încă 6.000 de persoane din țară, iar Forțele Aeriene Britanice amână cu trei zile data limită a operațiunilor care ar fi trebuit să se încheie marți.


Reporter: Aura Neag - "Autoritățile de la Londra au intensificat operațiunea de evacuare a britanicilor din Afganistan și a cetăţenilor afgani care au lucrat pentru instituții britanice în ultimele două decenii. Ambasadorul britanic, Lori Bristow, se află la aeroportul din Kabul de unde coordonează, împreună cu forțele de securitate, scoaterea din țară a celor eligibili. Situația din jurul aeroportului din Kabul rămâne extrem de dificilă însă ultimele relatări par să indice o ușoară îmbunătățire a situației față de săptămâna trecută. Mii de afgani, unii fără niciun act, se află în jurul aeroportului de teamă că țările NATO și, în special, Statele Unite și Marea Britanie vor opri evacuările în câteva zile. Președintele american Joe Biden a dat termenul de 31 august pentru retragerea din Afganistan, însă a adăugat că o parte din militari ar putea rămâne în țară după această dată ca să ajute la evacuarea occidentalilor şi a afganilor care se califică pentru a primi vize de relocare."


Etichete aviontransportherculesafganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live