Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

2 August 2019
Vizualizari: 404
Comentează add

Bugetul a ajuns acum la 4,2 miliarde de lire sterline, cu două miliarde mai mult faţă de începutul anului.

Marea Britanie îşi dublează bugetul alocat pentru un Brexit fără acord

dan-vasiliu

Guvernul Marii Britanii a anunţat dublarea bugetului alocat pregătirilor pentru un Brexit fără acord, buget care a ajuns acum la 4,2 miliarde de lire sterline, cu două miliarde mai mult faţă de începutul anului.

Ministerul de Finanţe intenţionează să folosească aceşti bani, în special pentru îmbunătăţirea situaţiei din porturi, unde sunt aşteptate blocaje de proporţii în cazul unei ieşiri din Uniunea Europeană fără nici o înţelegere.

"Aceste 2,1 miliarde de lire suplimentare vor garanta că vom fi gata să ieșim din Uniunea Europeană la 31 octombrie cu sau fără acord, a declarat noul ministru de finanțe", Sajid Javid. Guvernul va debloca imediat suma de 1,1 miliarde de lire, restul de bani urmând să fie folosiți doar în caz de nevoie.

Potrivit planului întocmit de Ministerul de Finanțe, 434 de milioane vor fi folosite pentru achiziționarea și stocarea de medicamente vitale, 344 de milioane vor fi alocate pentru pregătirea noii frontiere dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, urmând să fie angajați 500 de noi ofițeri vamali.

De asemenea, 108 milioane de lire vor fi folosite pentru sprijinirea companiilor în vederea unei Brexit fără acord, urmând să fie lansat un program național de pregătire pentru firme, dar și stabilirea unor măsuri prin care exportatorii să fie pregătiţi să profite de pe urma noilor oportunități care vor apărea după ieșirea din Uniunea Europeană.

O ultimă tranșă, de 138 de milioane, va fi alocată unei campanii publice de informare a companiilor și cetățenilor britanici din țară și străinătate.

Opoziția laburistă a criticat guvernul pentru această inițiativă, considerată o risipă îngrozitoare a banilor contribuabililor.


Etichete bugetmarea britanieno-deal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live