Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

27 Septembrie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

Criza carburanţilor din Marea Britanie ar fi cauzată de lipsa şoferilor de maşini cu tonaj mare.

Marea Britanie: Criza carburanţilor, „cauzată de o lipsă a şoferilor”

-

  Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70429

În Marea Britanie criza carburanţilor continuă. Problema este provocată însă de lipsa forţei de muncă. Potrivit corespondentei RRA, Aura Neag, guvernul a anunţat că va acorda în regim de urgenţă vize şoferilor din străinătate şi, în plus, ia în calcul mobilizarea armatei pentru a gestiona mai bine situaţia.

Reporter: Mii de britanici stau la cozi interminabile ca să-şi facă plinul maşinii. Două treimi din benzinării au probleme de aprovizionare cu carburanţi în acest moment. Problema nu este legată de lipsa carburanţilor, ci de lipsa şoferilor. Nu sunt destui şoferi de maşini cu tonaj mare ca să poată aproviziona benzinăriile din Marea Britanie. Cauzele crizei forţei de muncă sunt pandemia şi Brexit. Guvernul condus de Boris Johnson, cel care a scos formal Marea Britanie din Uniunea Europeană, a anunţat că va oferi urgent 5.000 de permise de muncă pentru a atrage şoferi din străinătate în Marea Britanie. Permisele sunt valabile, însă doar până în decembrie.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps: Nu dorim să ne bazăm pe forţe de muncă din străinătate pe termen lung. Tocmai de aceea aceste permise sunt limitate până la Crăciun. Pentru că trebuie să rezolvăm pe termen lung aceste probleme privind şoferii de transport greu.

Reporter: Guvernul de la Londra se va întruni luni în şedinţă pentru a discuta despre posibila mobilizare a armatei pentru a distribui carburanţi, mai ales către spitale şi alte instituţii publice vitale. Tot astăzi se aşteaptă ca guvernul să suspende legea privind competiţia pentru distribuitorii de carburanţi, ceea ce ar face ca firmele petroliere şi benzinăriile să lucreze împreună pentru a acoperi zonele cele mai vulnerabile.


Etichete (ii)carburantimarea britaniecriza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live