Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Iunie 2011
Vizualizari: 2270
Comentează add

Autorităţile din Marea Britanie caută pasionaţi de computere care s-ar putea alătura echipelor de experţi ale guvernului în lupta pentru combaterea atacurilor informatice.

Marea Britanie caută specialişti în securitate informatică

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Reuters.

Pentru al doilea an consecutiv autorităţile britanice organizează un concurs naţional pentru pasionaţii de computere.

Scopul acestei campanii este de a descoperi persoane talentate care s-ar putea alătura echipelor de experţi ale guvernului în lupta pentru combaterea atacurilor informatice.

Testele se vor concentra asupra a trei aspecte principale: abilitatea de a crea reţele informatice sigure, recuperarea şi investigarea informaţiilor stocate pe dispozitive digitale şi apărarea în spaţiul virtual.

Cei interesaţi vor fi supuşi unor serii de teste online şi faţă în faţă şi li se va cere, printre altele, să protejeze reţeaua de atacurile hackerilor şi să identifice locurile din care au fost lansate aceste atacuri.

Fiecare din aceste trei domenii va cuprinde până la trei competiţii separate, câştigătorii urmînd să se confrunte apoi în câteva runde eliminatorii.

Cei care vor trece şi peste aceste teste vor avea şansa de a concura pentru titlul de campion.

Concursul a fost programat în aşa fel încât cei care au deja un loc de muncă să poată participa fără ca activitatea lor zilnică să fie afectată.

Premiile pentru câştigători includ cursuri de pregătire în agenţiile guvernamentale şi premii în bani.

Lansarea acestui concurs vine la scurt timp după ce ministerul apărării a anunţat că doreşte să să adauge trupelor militare convenţionale şi soldaţi care să poarte "războaie informatice", acestea fiind puse pe picior de egalitate cu celelalte tipuri de conflicte.

Potrivit datelor furnizate de autorităţi, reţelele guvernamentale primesc în fiecare lună circa 20 de mii de e-mailuri cu potenţial conţinut dăunător, dintre care aproximativ o mie au fost trimise în mod intenţionat.
 


Etichete atac informaticconcursmailhackeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live