Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

1 Februarie 2020
Vizualizari: 1710
Comentează add

Despărţirea a fost marcată de un ceas cu numărătoare inversă proiectat pe zidul reşedinţei premierului britanic din Londra.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, la miezul nopţii

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, la miezul nopţii, ora Bruxellesului, punând capăt celor 47 de ani de aparteneţă la blocul comunitar.

După ce s-a extins constant în şapte etape, comunitatea europeană pierde pentru prima oară un membru şi potrivit corespondenţilor de presă reacţiile liderilor au fost un amestec de bucurie, speranţă, tristeţe şi resemnare.

Despărţirea a fost marcată de un ceas cu numărătoare inversă proiectat pe zidul reşedinţei premierului britanic din Londra.

În mesajul său, Boris Johnson a descris momentul ca pe unul de renaştere naţională.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Dan Vasiliu - Premierul britanic Boris Johnson a adoptat un ton moderat în mesajul transmis cu ocazia părăsirii Uniunii Europene. Prim-ministrul s-a ferit să folosească cuvântul "Brexit", vorbind în schimb despre oportunitățile pe care le va avea Regatul Unit de acum încolo.


Boris Johnson: Părăsim Uniunea Europeană și pentru multă lume, acesta este un moment al speranței, un moment despre care credeau că nu va apărea niciodată. Sunt mulți care au acum un sentiment de anxietate și simt că au pierdut ceva, dar mai există și un al treilea grup, poate cel mai mare, care începuse să își facă griji că toate aceste lupte politice nu se vor termina niciodată. Înțeleg toate aceste puncte de vedere și misiunea mea în calitate de prim-ministru este să unesc această țară pentru a putea merge împreună mai departe.

Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, a declarat la rândul său că poziția Marii Britanii în lume se va schimba, dar direcția în care se va îndrepta rămâne încă necunoscută.

El a precizat că Regatul Unit are opțiunea de a colabora cu alte națiuni pentru a îmbunătăți relațiile comerciale și drepturile cetățenilor și poate acționa pentru a combate efectul schimbărilor climatice sau își poate compromite standardele și principiile pentru a obține un acord comercial cu Statele Unite.


Etichete brexit 2020Marea BritanieUniunea Europeanăbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live