Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

În Regatul Unit cresc îngrijorările după ce au fost descoperite cazuri ale noii tulpini sud-africane.

Marea Britanie: 77 de cazuri cu tulpina virusului din Africa de Sud

florin-lepadatu

    Foto: Arhivă.

Campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare în întreaga lume, iar autoritățile din statele europene fac apel către companiile farmaceutice să respecte termenele de livrare astfel încât populația să nu aibă de suferit.
 
Pe fondul înăspririi restricțiilor, tot mai multe țări se tem de noile mutații ale coronavirusului apărute în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.
 
Acestea sunt considerate mai contagioase și chiar mai periculoase.
 
În Regatul Unit cresc îngrijorările după ce au fost descoperite cazuri ale noii tulpini sud-africane. Guvernul de la Londra ia în calcul alte măsuri restrictive, după cum transmite corespondenta RRA, Aura Neag.
 
Reporter: Pe lângă tulpina descoperită în sudul Angliei, alte trei tulpini, una din Africa de Sud și două din Brazilia, par să fie cele mai periculoase. Marea Britanie a identificat deja 77 de cazuri cu tulpina din Africa de Sud, care este mai contagioasă și se pare rezistentă la vaccin, și nouă cazuri ale primei tulpini din Brazilia. Ministrul sănătății, Matt Hancock, spune că toți bolnavii sunt izolați și atent urmăriți, dar că aceste noi tulpini impun o reevaluare a condițiilor de acces în Marea Britanie:
 
Matt Hancock: În ceea ce privește protejarea Marii Britanii, trebuie să fim atenți la granițe. Conversația în jurul granițelor s-a schimbat din două motive: mai întâi din cauza noilor variante ale virusului și în al doilea rând datorită succesului campaniei de vaccinare. Pur și simplu nu putem risca tot progresul de până acum.
 
Reporter: Marea Britanie este țara cu cel mai mare succes în campania de vaccinare din Europa. Peste 6 milioane de britanici fiind imunizați până acuma. Astăzi, guvernul britanic se așteaptă să anunțe noi restricții de intrare în Marea Britanie, fiind luată în calcul inclusiv posibilitatea ca persoanele care ajung în țară să intre în izolare în hoteluri puse la dispoziție de autorități.
 

Etichete Marea Britaniecovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live