Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Mai 2022
Vizualizari: 609
Comentează add

Liderul PSD spune că posibile noi măsuri vor fi anunţate după analiza de optimizare a sistemului fiscal, pe care o face în următoarele două săptămâni grupul de lucru de la Finanțe.

Marcel Ciolacu: În perioada următoare nu vor fi majorate impozitele

radiojurnal

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat astăzi că în perioada următoare nu vor fi majorate impozitele şi nici nu vor fi introduse altele noi.

Liderul social-democraţilor spune că posibile noi măsuri vor fi anunţate după analiza de optimizare a sistemului fiscal, pe care o face în următoarele două săptămâni grupul de lucru de la Ministerul de Finanţe.

Specialiştii se vor concentra în special asupra propunerilor venite de la experţi financiari internaţionali, a mai spus Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu: Ce mă deranjează pe mine este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate și să înțelegem că așa este normal, să vorbim în spațiul public de aceste lucruri, nu în birouri, ascunşi. Cu toţii ne dorim o ţară ca afară. Atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nici eu nu am spus că trebuie renunţat la cota unică. Eu am zis să facem o analiză, să vedem exact. Cel mai important este să găsim soluţia cea mai bună pentru România.
 
Pentru construirea unui sistem fiscal stabil trebuie avută în vedere creşterea investiţiilor, a explicat astăzi, la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", analistul economic Sorin Dinu.
 
Sorin Dinu: Fiecare dintre noi, până la urmă, că a fost și la nivelul Europei discuția, gospodăriile europene nu prea investesc, pentru că noi avem mari discrepanțe regionale, avem discrepanţe între familia de pensionari sau familia de salariaţi într-un anumit sector sau o anumită regiune, familia de patroni, că nu toţi patronii trăiesc într-un loc sau... adică muncesc pentru banii ăia şi s-ar putea să nu-şi atingă nivelul minim, pentru că investesc. Deci noi ducem prea multe discuții, în loc să ne concentrăm pe o bunăstare generală bazată pe investiții.

Etichete Marcel Ciolacuimpoziteoptimizare fiscala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live