Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Februarie 2021
Vizualizari: 167
Comentează add

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, contrazice datele privind cheltuielile cu personalul bugetar prezentate de premierul Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu contrazice datele privind cheltuielile cu personalul bugetar

radiojurnal

       

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, contrazice datele privind cheltuielile cu personalul bugetar prezentate de premierul Florin Cîțu.
 
Liderul social-democrat susține, într-o postare pe o rețea de socializare, că totalul cheltuielilor cu personalul din sănătate, salarii plus sporuri, este de sub 9 procente, adică - spune Marcel Ciolacu - de 10 ori mai puțin decât pretinde șeful Executivului.
 
De asemenea, liderul PSD precizează că investițiile în spitale au fost tăiate în an de pandemie până la 2,5%, iar salariile medicilor din România sunt în continuare cele mai mici din Europa.
 
Amintim că în pregătirea bugetului de stat pentru acest an, premierul Florin Cîțu a cerut reducerea tuturor cheltuielilor în sectorul public, subliniind că aproape 110 miliarde de lei au fost anul trecut numai cheltuielile de personal.
 
El a arătat că mai ales în sănătate, unde s-a alocat de anul trecut peste 6% din Produsul Intern Brut, banii au fost folosiți foarte puțin pentru investiții, 95% fiind cheltuiți pentru salarii și sporuri. 
 
(PH)
 

Etichete PSDMarcel Ciolacupersonal bugetarFlorin Cîțu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live