Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2019
Vizualizari: 1424
Comentează add

Marcel Ciolacu: PSD va depune la Curtea Constituţională două sesizări

radiojurnal

  Marcel Ciolacu. Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

PSD va depune, luni, la Curtea Constituţională, două sesizări cu privire la proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în această săptămână.
 
Este vorba despre actul normativ privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi la cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, a anunţat, astăzi, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, la 'Antena3'.
 
Marcel Ciolacu: A existat un referendum în România, ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiției, prin ordonanțe sau prin asumări și, nu în ultimul rând, atâta timp cât există legi în Parlamentul României într-o formă finală de dezbatere, nu poți să vii să-ți asumi și să treci peste Parlament. Luni de dimineață vom discuta și pașii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României.
 
Premierul Ludovic Orban consideră că atacarea la Curtea Constituţională a acestor proiecte de lege demonstrează că social-democraţii susţin, în continuare, interesele baronilor locali.
 
El a subliniat că ordonanţa referitoare la transportul de persoane menţine în trasee companii care nu mai îndeplinesc condiţiile tehnice şi de siguranţă.
 

Etichete Marcel CiolacuPSDCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live