Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA DE MAINE (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Mai 2021
Vizualizari: 683
Comentează add

Peste 13.500 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul celei de-a doua ediţii a maratonului vaccinării de la Bucureşti.

Maratonul vaccinării de la Bucureşti şi alte oraşe din ţară

radiojurnal

FOTO: Atena Teognoste.

Peste 13.500 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul celei de-a doua ediţii a maratonului vaccinării de la Bucureşti, care se desfăşoară la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

În cea mai mare parte este vorba despre oameni care au făcut rapelul, după ce au primit prima doză de ser la evenimentul similar de acum trei săptămâni.

Au fost însă şi persoane nou-vaccinate, aproape 2.400, dintre care mai mult de jumătate au optat pentru serul Johnson&Johnson.

Maratonul vaccinării de la Bucureşti va continua până luni dimineaţă.

Acţiuni de imunizare a populaţiei se desfăşoară de asemenea la Braşov, Bran, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc, Orşova sau Tulcea.

Caravana vaccinării în județul Suceava

În judeţul Suceava se desfăşoară o caravană a vaccinării. Aceasta este astăzi la Câmpulung Moldovenesc, iar la eveniment participă şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Ieri, el a vaccinat alături de echipa mobilă oamenii dintr-o altă localitate suceveană.

Raed Arafat: Suntem la două zile cu caravana în judeţul Suceava. Ieri, la Calafindești am reuşit să vaccinăm 199 de persoane, între orele 10:00 şi orele 16:00. Astăzi am început la ora 10:00, suntem la 11:30 şi deja ne apropiem de 160 de persoane vaccinate şi rândul este încă lung, oamenii se înscriu, înseamnă că e o acţiune care va fi reuşită şi vreau pe această cale să le mulţumesc autorităţilor locale, deci primări Câmpulung, dar vreau să le mulţumesc şi colegilor din toate structurile care ne-au sprijinit, instituţia prefectului, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmerie, voluntarii, deci toţi cei care s-au implicat ca să fie reuşită, dar mai ales să le mulţumim celor care vin să se vaccineze pentru că ei de fapt vor face diferenţa în comunitate şi vor reduce răspândirea virusului.

Caravana mobilă de vaccinare organizată de DSP Alba a ajuns în 14 localități din Munții Apuseni

În judeţul Alba au loc maratoane ale vaccinării. Potrivit directorului DSP de acolo, Alexandru Sinea, aproximativ 30% din populația județului s-a imunizat cu cel puțin o doză.

Reporter: Andreea Bogdan: Caravana mobilă de vaccinare organizată de Direcția de Sănătate Publică Alba a ajuns în acest sfârșit de săptămână în 14 localități din Munții Apuseni. Astăzi caravana a oprit în centrul comunei Albac.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: Așteptăm populația să se vaccineze la caravana mobilă, la acest mini maraton organizat pe parcursul mai multor zile, pentru că și săptămâna viitoare aceste acțiuni le vom continua. Totodată, mai avem încă un eveniment de vaccinare în comuna Fărău, unde este un eveniment religios. Şi aici s-a organizat echipă mobilă de la centrul de vaccinare din municipiul Aiud. Au loc evenimente de vaccinare în Rahau, aparține de municipiul Sebeș şi avem organizat, tot așa, la Jidvei un maraton de vaccinare în această comună. Această caravană are ca destinație zonele greu accesibile sau zonele în care persoanelor le este mai grea deplasarea către centrele de vaccinare. Caravana o vom folosi și acolo unde vor fi evenimente sau aglomerări de oameni, tocmai pentru a putea să avem o adresabilitate crescută.

Reporter: La caravana mobilă vacniarea se face fără programare la alegere cu serul Pfizer sau Johnson & Johnson.

La Braşov continuă maratonul vaccinării

Şi la Brașov autoritățile fac eforturi pentru a aduce vaccinarea cât mai aproape de oameni. Nicoleta Stoian ne spune despre ce este vorba.

Reporter: La Brașov continuă maratonul demarat la începutul lunii și care cuprinde evenimente dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități.

Duminică este în special în rândul iubitorilor de înot să se imunizeze la centrul amenajat la bazinul olimpic, însă sunt așteptați acolo toți cei care doresc să se vaccineze.

De asemenea, în cele cinci state care compun comuna Șoarș, la acest sfârșit de săptămână reprezentanți ai DSP Brașov, ai primăriei și Voluntari de la Crucea Roșie merg acasă la localnici pentru a aduce din ușă în ușă informațiile cu privire la beneficiile vaccinării, iar acțiunea va fi urmată de o campanie de imunizare la cabinetul medical din comună.

Luni un centru mobil de vaccinare va fi prezent și în piața Dacia din Brașov.
 


Etichete bucurestisuceavabrasovalbaraed arafatMaratonul vaccinăriisala palatuluirapel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live