Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

6 Mai 2022
Vizualizari: 398
Comentează add

Sunt peste 1.000 de locuri disponibile, în 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

MApN recrutează militari profesionişti

catalin-purcaru

Foto MApN

Ministerul Apărării Naţionale recrutează în această perioadă militari profesionişti în Armata României.

Sunt peste 1.000 de locuri disponibile, în 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Înscrierea se face până la 17 iunie, iar specialiştii spun că aceste posturi pot reprezenta primul pas într-o carieră militară. Salariile pot ajunge la 4.000 de lei.

Cei interesați de o carieră militară se pot înscrie la centrele militare de care aparțin cu domiciliul. Ei trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și să fie absolvit minimum 10 clase.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru evaluarea psihologică și pregătirea fizică, iar ulterior pentru examinarea medicală.

Cei admiși vor urma o perioadă de instruire specifică de aproximativ cinci luni, iar la final vor semna un contract cu Ministerul Apărării Naționale.

Salariul poate ajunge până la 4.000 de lei, în funcție de specializarea aleasă, a vechimii în muncă și a condițiilor specifice. A deveni soldat gradat profesionist în Armata României poate reprezenta primul pas în cariera militară, spune șeful de Stat Major la Centrul Militar zonal București, maior Claudiu Panait:

mr. Claudiu Panait: Soldaţii gradaţi profesionişti sunt o sursă de formare a subofițerilor în activitate prin absolvirea cursurilor învățământului postliceal militar cu durata de un an sau a cursului de formare a subofiţerilor în activitate.

Florin, un tânăr de 21 de ani, este unul dintre cei care își doresc să îmbrace uniformă militară:

Florin: De mic mi-a plăcut uniforma, e pacea în care m-am născut şi mi-ar plăcea să o apăr şi este şi o siguranţă financiară, adică ştiu sigur că am un loc de muncă, am un venit stabil.

1049 de locuri sunt disponibile în 33 de județe și în București. În plus, forțele pentru operații speciale au scos la concurs 30 de posturi.

Alte detalii despre acest subiect se pot obţine pe siteul recrutaremapn.ro


Etichete mapnmilitarirecrutare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live