Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2021
Vizualizari: 288
Comentează add

Ministerul Apărării a anunţat că la ceremoniile de pe 21 iulie vor lua parte aeronave de tip Hercules şi de tip Spartan.

MApN, precizări privind festivitățile de Ziua Forţelor Aeriene

radiojurnal

Arhivă Foto: Atena Teognoste

Avioanele militare nu participă la parada organizată de Ziua Forţelor Aeriene, la 20 iulie, în schimb, la ceremoniile dedicate încheierii misiunilor militarilor români în Afganistan, în 21 iulie, vor lua parte aeronave de transport tip Hercules şi tip Spartan, anunţă Ministerul Apărării.

Precizarea vine după ce au fost anulate zborurile de antrenament planificate în această perioadă deasupra Capitalei, pentru cele două evenimente, ca urmare a incidentului de zbor de astăzi, în care a fost implicat un elicopter al Armatei Americane.

Aeronava a raportat o defecţiune tehnică şi a fost nevoită să aterizeze de urgenţă în piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti, în plin trafic rutier.

Purtătorul de cuvânt al MAPN, Constantin Spînu: Vreau să subliniez faptul că nu au fost victime, nici din partea echipajului şi nici de aici, de la faţa locului. Siguranţa este cea care contează, iar acesta este motivul pentru care s-a luat decizia pentru anularea participării Forţelor Aeriene cu aparate de zbor la ceremoniile care urmează să se desfăşoare.
 

Realizator: Parchetul Militar a fost sesizat astăzi, cu privire la acest incident, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Bobin.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar, Florin Bobin: Prezenţa noastră la faţa locului este firească. Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală, în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil va fi o încadrare 349, 350 Cod Penal, neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securitatea în muncă, dar este doar o estimare. N-aş putea să vă spun la acest moment clar pentru că nu eu efectuez ancheta, este atributul colegilor procurori care fac ancheta efectivă, însă ne vom face datoria, astfel că respectând toate normele legale care prevăd şi includ aici şi inclusiv Tratatul privind statutul forţelor militare americane pe teritoriul naţional, conform tratatului.

(RS)


Etichete mapnziua aviatieiparada aerianaelicopter(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live