Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2015
Vizualizari: 1095
Comentează add

Ministrul apărării Mircea Duşa a explicat că un astfel de proces este posibil numai după declararea stării de război sau de mobilizare conform legii.

MApN infirmă că există un proces de mobilizare a rezerviştilor

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ministerul Apărării infirmă categoric existenţa vreunui proces de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a tinerilor pe teritoriul României.

Precizările vin după ce ieri în presă au apărut mai multe informaţii pe marginea acestui subiect, în contextul conflictului din Ucraina.

Ministrul Mircea Duşa a explicat că un astfel de proces este posibil numai după declararea stării de război sau de mobilizare conform legii.

"Aşa după cum ştiţi pe timp de pace serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat, poate exista o recrutare sau o mobilizare a tinerilor în situaţia în care se declară stare de război. Da a declara stare de război este un lucru mai complicat se declară prin hotărârea parlamentului, nu suntem în această situaţie", a spus Mircea Dușa.

Ministerul Apărării a mai făcut astfel de precizări şi în luna mai 2014, după un ordin privind actualizarea modelului certificatului medical ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia de recrutare-încorporare.

MApN a explicat atunci că această măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluţii de securitate din vecinătatea României.


Etichete MApNmobilizarerezervistirecrutareUcrainarazboiministruMircea Dusa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live