Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Mesaje electorale” Joi, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Ianuarie 2019
Vizualizari: 353
Comentează add

MApN consideră că pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major ar fi trebuit să fie parcursă aceeaşi procedură ca în cazul numirii.

MApN cere revocarea decretului emis de Iohannis referitor la șeful Armatei

radiojurnal

Ministerul Apărării Naţionale a depus ieri o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicită revocarea decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis în data de 28 decembrie 2018 privind prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Apărării.

Într-un comunicat trimis astăzi, MapN consideră că pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major ar fi trebuit să fie parcursă aceeaşi procedură ca în cazul numirii, mai exact, la propunerea ministrului apărării naţionale şi cu avizul premierului.

În acest caz, nu există nici propunerea ministerului, nici avizul prim-ministrului - se mai precizează în comunicatul MapN.

Amintim că pe 28 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, el precizând că propunerea făcută de ministrul apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.


Etichete MApNmapncmunicatpresedinteplangererevocare decretseful statului major al aparariinicolae ciucagabriel les

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live